Voor uw auto APK te laten keuren kunt u altijd terecht bij Autoservice MvdS. De APK keuring staat voor Algemene Perodieke Keuring en is een wettelijk verplichte keuring. Deze keuring is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te bevorderen en om het milieu te beschermen. Bij ons kunt terecht voor enkel een APK keuring of een combinatie met een onderhoudsbeurt.

Wanneer APK-keuren

Als een personenauto of bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder is goedgekeurd, dan kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keruingsrapport. Een keuringsrapport ontvang u na elke keuring. Op dit rapport staat een datum waarvoor de auto opnieuw goedgekeurd moet zijn.

Vanaf 1 januari 2008 zijn er nieuwe regels van kracht. Drie of vier jaar na toelating van een personenauto of bedrijfsauto (tot 3.500 kg), is deze keurplichtig. Het is afhankelijk van het soort brandstof van de auto. Hieronder een overzicht:

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg) Brandstof Wanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005 Benzine en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating voor 1 januari 2005 Alle Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating voor 1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht

Voorkeuren APK-keuring Autoservice MvdS

Het is toegestaan om uw auto voor te keuren. Hiervoor kunt u twee maanden voor de vervaldatum vermeld op het keuringsrapport bij Autoservice MvdS terecht. Het is mogelijk om uw auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum te keuren. Echter hierbij zal uw voertuig wel een nieuwe APK-vervaldatum krijgen.